La finalul lunii mai, în cadrul proiectului CRED, au fost formate 17752 de cadre didactice. Mai exact, au urmat cursul acreditat de formare continuă, nivelul II, un număr de 9694 de cadre didactice din învățământul primar și 8058 de cadre didactice din învățământul gimnazial.

La finalul lunii martie, pe fondul restricțiilor impuse de pandemia cauzată de noul coronavirus, cadrele didactice care încă urmau cursurile față în față au realizat, în baza unui Ordin de Ministru, cu succes tranziția totală spre cursurile de formare online. De asemenea, evaluarea finală a fost realizată cu succes, în mediul virtual.

Puteți descoperi, mai jos, testimoniale ale cursanților CRED, oferite la finalul etapei de formare, nivel II.

Plecând de la faptul că „învățarea este permanentă”, orice curs este binevenit. Într-adevăr, a fost unul dintre cursurile de la care am avut ce învața, cu toate că am o experiență destul de bogată la catedră. Un lucru important a fost și întâlnirea cu alte cadre didactice,  astfel putând face schimb de idei, de moduri de aplicare la clasă a unor conținuturi și alte practici posibile în activitatea noastră” – Daniela Maftei, jud Vrancea, Scoala primara Reghiu.

Am reactualizat aspecte importante legate de currriculum, plan-cadru, programe școlare, competențe generale și specifice, activități de învățare, conținuturi și sugestii metodologice. Am făcut trecerea de la competențele prevăzute de programele școlare la cele 8 competențe cheie ale absolventului și am văzut cu ochii minții pe termen lung, cu ce e necesar să ,,echipăm’’ elevii cu care lucrăm . Am explorat programa școlară și am împărtășit din experiențele noastre , Comunicarea’’ a fost cuvântul – cheie. Mi-am umplut „valiza” profesională și personală cu gânduri, sentimente, emoții, idei, obiective de viitor, aspirații. Pentru a fi și mai bună! CRED în propriile forțe!” – Marilena Andrei, jud Vrancea, Școala gimnazială Slobozia Bradului.

Consider foarte utilă participarea mea la curs. În afara metodelor pe care le foloseam, am învățat altele noi, interesante, creative. În plus, exemplele de bună practică au adăugat la experiența profesională elemente noi privind competențele vizate, strategii, resurse etc.” – Ana Gabriela Matei, jud Tulcea, profesor gimnaziu la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Tulcea.

Acest curs, în ceea ce mă privește, și-a îndeplinit menirea, mi-a clarificat o serie de noțiuni și probleme, mi-a oferit oportunitatea unei socializări mai mult decât plăcute, m-a îmbogățit sufletește. A fost o împărtășire reciprocă de opinii, experiențe, sentimente” – Daniela Teodora Ilea, jud Sibiu, Școala Gimnazială Ocna Sibiului.

Cursul CRED mi-a oferit oportunitatea de a citi cu mai multă atenţie programa şcolară, de a conştientiza nevoia de a respecta predarea transdisciplinară. Totodată, in intâlnirile de la curs si la webinarii, am impărtăşit din vasta experienţă a colegelor mele, pentru că mereu avem de învăţat. Prin felul in care formatorul a condus activităţile cursului, acestea au fost benefice şi interactive” – Aurora Claudia Baki, jud Mureș, Școala Gimnazială Băița.