Dacă citești aceste rânduri înseamnă că ești captivat de provocarea de a face parte din proiectul care aduce un suflu nou sistemului românesc de educație. Rolul de formator implică acceptarea unor responsabilități complexe, care totodată îți va oferi o serie de beneficii. Ești gata să faci acest pas? Noi te așteptăm în comunitatea CRED.

Scopul nostru este să prevenim abandonul școlar timpuriu. Vizăm un grup țintă de 2500 de elevi  și 55000 de cadre didactice din ciclul gimnazial și primar, manageri școlari, personalul partenerilor sociali din educație și alți experți din domeniu.

Proiectul va fi implementat până în 2021, însă acest an reprezintă abia începutul adevărat al CRED. Întrucât, după acest prag, metodele implementate și resursele puse la dispoziție vor reprezenta un model pentru toate cadrele didactice, elevi și nu numai.

Platforma de Resurse Educaționale Deschise va fi disponibilă tuturor celor implicați în procesul educațional, fiind un mediu activ și dinamic care va putea fi utilizat ani buni de aici înainte, ca un sprijin în optimizarea procesului de predare-învățare.

Rolul formatorului este vital în procesul de implementare și îți mulțumim că vrei să faci acest lucru nobil, dar mai ales, îți suntem recunoscători pentru că tu crezi în educație!

Acestea sunt doar o parte dintre oportunitățile de care te vei bucura în comunitatea CRED:

  • Vei putea reflecta asupra experienței dobândite și asupra modului de a valorifica această experiență în promovarea la clasă a unor practici didactice inovatoare. În cadrul comunității CRED, cei mai buni îi ajută pe ceilalți să devină mai buni. Vei fi un model pentru ceilalți grație know-how-ului și întregii tale experiențe acumulate pe parcursul carierei
  • Vei participa la un program de formare complex
  • Vei avea acces la date de cercetare actuale, relevante
  • Vei beneficia de întâlniri constructive cu colegi și experți din domeniu
  • Vei avea acces la idei inovatoare și vei avea oportunitatea de a-ți împărtăși propriile idei și experiențe
  • Vei deveni un membru activ și vei comunica la nivel național cu întreaga echipă
  • Vei face parte dintr-o echipă de elită, din domeniul educației, care va implementa un nou model de bune practici
  • Vei beneficia de credite transferabile