Știri

A început evaluarea Creatorilor de Educație, din 2020

By 5 august 2020 No Comments

Selecția națională de modele de bună practică în învățământul primar și gimnazial românesc – „Creatori de Educație”, ediția 2020, desfășurată în cadrul proiectului „Curriculum Relavant, Educație Deschisă pentru toți – CRED” a ajuns într-o nouă etapă.

Peste aproximativ o lună îi vom cunoaște pe Creatorii de Educație din 2020. Luna august marchează trecerea într-o nouă etapă, în cadrul Selecției naționale, evaluarea candidaturilor validate, în iulie.

Astfel, o comisie națională formată din experți în educație va puncta, conform regulamentului „Creatori de educație”, ediția 2020, cadrele didactice ale căror activități au fost propuse ca modele de bună practică.

Un model de bună practică în educație presupune cunoașterea sistematică a nevoilor și intereselor fiecărui copil, adaptarea creativă a strategiilor didactice la specificul acestuia (dar și la specificul clasei/unității de învățământ/zonei socio-economice și culturale), implicarea actorilor din școală și din comunitate în activitățile de învățare și promovarea unei învățări vizibile,inclusiv în condiții speciale de urgență.

Lista câștigătorilor va fi disponibilă în toamna acestui an, până atunci urmând să fie publicate toate profilurile validate, în cadrul selecției de anul acesta, pe portalul dedicat – www.creatorideeducatie.ro

Activitățile acestora, alături de cele validate anul trecut, pot servi ca modele inspiraționale tuturor cadrelor didactice din România, din nivelul primar și gimnazial.

La selecția de anul acesta au fost validate 261 de activități, 145 din nivelul primar și 116 din cel gimnazial.

Vă invităm să ne urmăriți pe pagina www.educred.ro și pe pagina sau grupul Facebook „Proiectul CRED” pentru a fi la curent cu toate noutățile din proiectul.

Succes tuturor cadrelor didactice participante!