În luna iunie, în cadrul Activității 4.3 a CRED, a demarat cea de-a doua etapă din cadrul selecției naționale de bune practici în învățământul preuniversitar românesc „Creatori de educație”. Mai exact, validarea înscrierilor modelelor de bune practici pe portalul creatorideeducatie.ro

Validarea se va încheia la data de 13 iulie 2019, iar acest proces implică verificarea corectitudinii informațiilor completate în formularul de înscriere a propunerii, prin efectuarea de verificări la nivel local, în vederea obținerii datelor necesare promovării modelului de bune practici:

  • Motivația participării, rezultatele obținute, schimbări în comunitate;
  • Categoria în care se propune încadrarea activității;
  • Testimoniale;
  • Materiale foto, video, powerpoint, de prezentare a conținutului creației educaționale.

 

În perioada 13 iulie – 9 septembrie 2019, modelele validate vor fi publicate, într-o secțiune specială a site-ului www.creatorideeducatie.ro, unde publicul va avea opțiunea de a vota propunerile preferate.

În anul 2019, se acordă 20 de premii pentru modele din nivelul primar, 20 de premii pentru modele din nivelul gimnazial și 10 premii speciale. Valoarea fiecărui premiu acordat este de 3000 de lei. „Creatori de educație” se desfășoară anual, între 2019 și 2021.

 

Selecția „Creatori de educație” a fost lansată la data de 23 aprilie 2019, la Palatul Victoria. La eveniment au fost prezenți prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, ministrul educației naționale, doamna Ecaterina Andronescu, managerul proiectului CRED, doamna Merima Petrovici, alături de coordonatori și membri ai echipei CRED.