Știri

Consultare publică – noua variantă a Regulamentului selecției „Creatori de Educație”, ediția 2020

By 20 februarie 2020 No Comments

Lansăm în consultare publică o nouă variantă a Regulamentului selecției naționale de bune practici în educație „Creatori de Educație”, organizată în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, cod SMIS 2014+:11832.

Propunerile de îmbunătățire primite (în perioada 21 ianuarie – 3 februarie 2020, din partea persoanelor interesate: cadre didactice, reprezentanți ai sindicatelor, părinți și elevi, reprezentanți ai societății civile etc.) sunt deja integrate în această nouă variantă a documentului, pe care îl supunem acum consultării publice.

Reamintim astfel că, în luna ianuarie a acestui an, am demarat un proces public de optimizare a Regulamentului menționat, astfel încât, în anul 2020, să beneficiem de o versiune actualizată a acestuia.

Selecția națională „Creatori de Educație” reprezintă o componentă importantă a proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED și are rolul de a informa părțile interesate, din sistemul educațional și din afara acestuia, cu privire la experiențele de succes ale cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial în aplicarea noului curriculum, a planurilor-cadru și a programelor școlare. Astfel, aceasta este singura competiție dedicată exclusiv cadrelor didactice care folosesc metode și strategii didactice interactive/inovatoare, care aplică în mod creativ programele școlare la nivel primar/gimnazial, care generează schimbare/progres școlar la nivelul claselor de elevi cu care lucrează și care își adaptează în mod inventiv demersul didactic la nevoile și interesele elevilor.

În anul 2019, a fost organizată prima ediție a selecției naționale ”Creatori de Educație”. Pe site-ul special creat, www.creatorideeducatie.ro, au fost înregistrate peste 1.200 de propuneri de modele de bune practici din educație, dintre acestea fiind validate 284 de înscrieri. În urma evaluării propunerilor validate, au fost desemnați 50 de Creatori de Educație. În perioada 4-5 decembrie 2019, s-a desfășurat prima ediție a Conferinței Naționale „Creatori de Educație”, în cadrul evenimentului având loc Gala de premiere a câștigătorilor selecției naționale „Creatori de Educație” – ediția 2019.

Vă invităm deci să consultați noua variantă a Regulamentului selecției naționale de bune practici în învățământul primar și gimnazial românesc „Creatori de Educație” și să ne transmiteți până la data de 3 martie 2020, pe adresa de e-mail contact@educred.rosugestiile și propunerile dumneavoastră de optimizare a documentului menționat.

CLICK AICI pentru a accesa noua versiune a Regulamentului

Vă mulțumim și așteptăm cu interes mesajele dumneavoastră!