Știri

„Ediție specială de Mărțișor”: Resursele Educaționale Deschise pentru gimnaziu prezentate într-un nou eveniment online marca Proiectul CRED

By 25 februarie 2022 No Comments

Sunteți cadru didactic și predați o disciplină de nivel gimnazial? V-am pregătit un „mărțișor virtual” pentru a veni în sprijinul procesului de predare-învățare. Salvați data de 2 martie în calendar și nu ratați evenimentul online „Calitate în învățământul gimnazial prin Resurse Educaționale Deschise” realizat de experții proiectului CRED.

Primăvara aceasta, proiectuI „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED v-a pregătit o nouă surpriză. Indiferent de materia predată, în arhiva Resurselor Educaționale Deschise realizate de experții creatori de RED din cadrul proiectului CRED veți descoperi resurse digitale suport și inspiraționale puse la dispoziție în mod gratuit și necondiționat.

Vă invităm, așadar, miercuri, 2 martie, orele 17:00 – 18:00, la evenimentul online Calitate în învățământul gimnazial prin Resurse Educaționale Deschise, transmis LIVE pe pagina Facebook „Proiectul CRED”(click pentru acces) sau pe pagina dedicată evenimentului(click entru acces), la o sesiune de prezentări interactive despre RED susținute de o parte dintre experții care au realizat resursele pentru nivelul gimnazial: doamnele profesoare Ana Tudorache, Mădălina Angelușiu și Marinela Mocanu și domnul profesor Gabriel Vrînceanu.

Vom afla astfel, împreună, cum Resursele Educaționale Deschise pot contribui la creșterea motivației elevilor de a participa în cadrul orelor, cum pot acestea stimula interactivitatea sau crește interesul copiilor pentru învățare.

Așa cum v-am obișnuit deja, evenimentul va avea un caracter interactiv, invitații răspunzând chiar în timpul evenimentului la o parte dintre întrebările ce le vor fi adresate în comentariile transmisiunii LIVE a evenimentului pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.

Reamintim că fiecare dintre dumneavoastră poate consulta arhiva RED cu resurse dezvoltate și distribuite prin intermediul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED – click AICI pentru acces, având astfel posibilitatea de a le utiliza la clasă, de a vă inspira sau chiar de a dezvolta instrumente similare, diseminarea bunelor practici în educație fiind unul dintre obiectivele proiectului nostru. Întrucât dorim să avem o imagine cât mai clară asupra modului în care sunt utilizate și dorim să știm dacă și cum pot fi îmbunătățite aceste materiale, punem la dispoziția utilizatorilor un formular de feedback(click pentru acces).

Prin intermediul formularului, ne puteți furniza sugestii privind utilitatea RED realizate în cadrul CRED, modul în care elevii au răspuns la introducerea acestor materiale interactive în procesul de învățare, precum și informații utile despre îmbunătățirea resurselor sau date despre alte nevoi identificate în rândul elevilor, care pot fi susținute de resursele dezvoltate de experții proiectului.

Este binecunoscut faptul că într-un demers educațional de succes, resursele sunt foarte importante. Resursele umane, oamenii, precum și resursele create de oamenii de educație, pentru o educație care să atragă mai mult și care să fie mai accesibilă, mai „prietenoasă”.

În relație firească cu ideea de Educație Deschisă, au apărut și se dezvoltă Resursele Educaționale Deschise.

Astfel, în proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți”- CRED, Resursele Educaționale Deschise (RED) au fost, încă de la scrierea acestuia, un concept cheie, ele reprezentând instrumente excelente de creație, inovație și colaborare.

Resursele Educaționale Deschise sunt în deplină concordanță cu deziderate precum educația accesibilă, educația incluzivă, educația de calitate.

Iar contextul pandemic a validat, încă o dată, rostul, contribuția și rolul RED în viața școlii și a comunităților educaționale.

Urmăriți canalele de comunicare ale proiectului CRED, pentru a fi la curent cu noutățile din proiectul CRED, inclusiv cu evenimentele viitoare.