Știri

Încă 311 grupe de cadre didactice au finalizat cursurile de formare CRED

By 29 mai 2020 iunie 9th, 2020 No Comments

Data de 25 mai a marcat o premieră în desfășurarea cursurilor de formare, nivel II, realizate prin intermediul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți – CRED”.

Una dintre cele 311 grupe de cadre didactice formate prin intermediul
proiectului CRED, în prima parte a anului, când cursurile de formare erau organizate față în față

311 grupe de cursanți, dintre care 134 din nivelul de învățământ primar și 177 de grupe din învățământul gimnazial, au trecut cu succes de etapa de evaluare finală, după ce, din luna aprilie au făcut tranziția totală către cursuri de formare organizate, exclusiv online, o premieră în desfășurarea proiectului CRED.

Cele 311 grupe au început, inițial, formarea față în față, în data de 9 februarie 2020. La 15 martie 2020 a fost instituită stărea de urgență pe teritoriul Romaniei, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Astfel, începând cu acea dată, activitățile de formare au fost suspendate.

În scurt timp, a fost aprobat Ordinul de ministru 3845/27.03.2020, conform căruia a fost aprobată desfășurarea activităților de formare continuă, din format bledended-learning în format exclusiv online.

Astfel, ținând cont de componenta digitală avansată, din cadrul proiectului CRED, echipa de experți s-a mobilizat în timp util. Cei opt parteneri regionali, mai exact, Case ale Corpului Didactic, dar și formatorii, au fost consiliați și îndrumați pentru reorganizarea și facilitarea activităților de formare în mediul online, în condiții optime.

Așadar, în perioada 22 aprilie  – 25 mai 2020, cele 311 grupe au urmat cursurile de formare în mediul virtual, respectând noile calendare ale activităților de formare și, mai important, continuând activitatea începută în luna februarie.

Pe întreg parcursul formărilor, inclusiv cele online, a fost asigurată monitorizarea externă a activităților de formare și a evaluării finale, de experții echipei formare a Ministerului Educației și Cercetării.

La finalul lunii mai, în cadrul proiectului CRED, au beneficiat de formare 18553 de cadre didactice, dintre care, de evaluarea finală au trecut 17752 de cadre didactice. Mai exact, a finalizat cu succes cursul acreditat de formare continuă, nivelul II, un număr de 9694 de cadre didactice din învățământul primar și 8058 de cadre didactice din învățământul gimnazial.

În perioada 22 aprilie  – 25 mai 2020, cele 311 grupe au urmat cursurile de
formare în mediul virtual, respectând noile calendare ale activităților
de formare și, mai important, continuând activitatea începută în luna februarie

 

Citește și „Experții CRED oferă suport tehnic cadrelor didactice din întreaga țară