Știri

Ministerul Educației și Cercetării a lansat, în sprijinul cadrelor didactice, un portal cu resurse și instrumente digitale, dezvoltat în cadrul proiectului CRED

By 25 martie 2020 No Comments

Ministerul Educației și Cercetării a lansat portalul online digital.educred.ro, un spațiu creat pentru toate cadrele didactice implicate în activități de învățare la distanță cu elevii. Acest portal este dezvoltat de echipa proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, cu sprijinul experților Institutului de Științe ale Educației (ISE), al formatorilor din proiect și al altor cadre didactice din învățământul preuniversitar.

În acest  spațiu virtual – digital.educred.ro – sunt oferite informații despre mai multe tipuri de platforme, aplicații și instrumente digitale, împreună cu sugestii practice de utilizare.

Astfel, cadrele didactice vor găsi sprijin în susținerea activităților la distanță cu elevii, se pot familiariza cu noi instrumente digitale și medii colaborative de învățare, adaptate contextului clasei de elevi și resurselor disponibile la nivel de școală.

De asemenea, în portalul digital.educred/ro sunt oferite exemple de resurse educaționale deschise (RED-uri) utile cadrelor didactice care pot realiza activități online cu elevii.

Cadrele didactice sunt încurajate să se implice în acest efort de colaborare și sprijin, la nivel național, să împărtășească cu colegii de breaslă resursele dezvoltate, folosind instrumentul din portal. Pentru resurse de învățare cu un grad mai mare de complexitate, proiectul CRED a pregătit un instrument avansat, care permite dezvoltarea unei colecții de resurse, similară cu alte inițiative din sisteme educaționale europene.

Portalul digital.educred.ro promovează colaborarea colegială, incluzând și o secțiune dedicată comunităților de învățare în care fiecare profesor poate primi sau oferi idei, experiențe și resurse.

Așadar, pentru a distribui resurse prin digital.educred.ro, profesorii care dezvoltă RED pot completa un formular de încărcare, accesibil pe prima pagină a platformei – CLICK aici pentru acces.

Încărcarea fiecărei resurse reprezintă atât acceptul autorului de a împărtăși această resursă întregii comunități de învățare a profesorilor de la disciplina respectivă, cât și asumarea originalității acesteia.

Acest spațiu va fi actualizat constant, valorificând contribuțiile primite. Toate resursele din portal sunt gratuite.