Platforma creatorideeducatie.ro a fost vizitată de peste 100.000 e persoane dornice să descopere activitățile desfășurate de cadrele didactice din învățământul primar și gimnazial românesc, prin care reușesc să îi apropie mai mult pe elevi de școală, reușind, astfel, să contribuie șa reducerea abandonului și absenteismului școlar.

În urmă cu mai bine de o săptămână, pe 22 iulie, a demarat etapa de votare a activităților înscrise în Selecția națională de exemple de bună practică în învățământul primar și gimnazial românesc – Creatori de educație 2019, din cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”.

În prima săptămână trecută, de la lansarea platformei de votare, au fost înregistrate peste 760 de mii de vizite ale paginilor, realizate de peste 100.000 de vizitatori unici, care au acordat 39.544 de voturi.

Interesul crescut față de creativitatea și inovarea în învățământ ne determină să oferim vizitatorilor mai multe detalii despre activitățile „creatorilor de educație”. Astfel, din data de 5 august, vizitatorii platformei de votare vor descoperi mai multe informații despre proiectele promovate ca exemple de bună practică.

Tot ce trebuie făcut este să accesați www.creatorideeducatie.ro, selectați din homepage-ul paginii opțiunea „Votează creatorul tău de educație” și veți descoperi toate cele 281 de proiecte, din toată România, înscrise și validate în selecție.

Pentru a vota este necesară autentificarea prin contul personal de Facebook sau Google. Procesul de votare se va încheia pe data de 9 septembrie 2019.

În cazul în care întâmpinați o situație atipică în procesul de votare, vă rugăm să o semnalați la adresa: contact@educred.ro, însoțită de link-ul către pagina selecției cu respectivele dificultăți.

Alte informații utile, de care vă rugăm să țineți cont:

  • Procesul de votare online se desfășoară în intervalul 22 iulie – 9 septembrie 2019.
  • Toate aplicațiile vor fi evaluate și de o comisie națională, formată din experți în educație.
  • Se acordă 50 de premii, conform regulamentului: 40 de premii desemnate în urma punctajului obținut ca urmare a evaluării de către comisia națională a dosarelor candidaților, inclusiv elementele de portofoliu, iar 10 premii speciale acordate în urma punctajului obținut prin votul publicului.
  • Votarea se face exclusiv după autentificarea prin contul personal de Facebook sau Google.
  • Votul este unic, o persoană poate vota mai multe proiecte, dar nu poate vota de mai multe ori același profil.
  • Vă rugăm, verificați limitările browserului de internet (ad-blockere etc.). Recomandăm utilizarea browserului Google Chrome.
  • Au existat situații când utilizatorii au realizat autentificarea, dar browserele nu au recunoscut acest pas. În realitate, autentificarea a fost realizată, însă a fost nevoie de o comandă „Refresh” a paginii respective, acest lucru activând și butonul de votare. Situația este generată de cache-ul plin al programului rulat de respectivii utilizatori.
  • Având în vedere dispozițiile privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, portofoliile nu vor fi publicate online, urmând a fi analizate de comisia națională.
  • Regulamentul selecției este disponibil încă de la lansare, din luna aprilie 2019. Click aici pentru a consulta regulamentul – creatorideeducatie.ro/regulament.