Știri

Peste 4.200 de cadre didactice susțin evaluările cursurilor de formare CRED, la finalul anului 2022

By 29 decembrie 2022 No Comments

Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED încheie anul 2022 în forță, cursanții programelor de formare continuă urmate în cadrul proiectului susținând în această perioadă evaluările finale.

Fiind un moment de bilanț, putem spune că, la finalul anului 2022, un număr de 55.593 de cadre didactice din nivelurile preuniversitare, primar și gimnaziu, au beneficiat de programele de formare continuă acreditate din cadrul proiectului CRED. Dintre aceștia, 50.911 au parcurs toate modulele de formare și evaluările și au primit certificarea.

Vorbim, bineînțeles, despre cele trei programe acreditate de formare continuă, din cadrul proiectului CRED:

  • Formare nivel II CRED, abilitare curriculară, demarat în anul 2019: 49.631 de cadre didactice înscrise, cu un procent de promovabilitate de 94%;
  • Programul de formare „Resurse educaționale digitale: Realizare, utilizare, evaluare”, demarat în anul 2022: 2.366 de cadre didactice înscrise, cu un procent de promovabilitate de 59%;
  • Programul de formare continuă „Managementul implementării eficiente a Curriculumului național – Manager CRED”, demarat în anul 2022: 3.596 de cadre didactice cu funcții de management, cu un procent de promovabilitate de 79%.

În această perioadă, un număr de 4.220 de cadre didactice susțin evaluările finale, în cadrul tuturor celor trei programe de formare CRED: abilitare curriculară – 732 de cadre didactice; „Resurse educaționale digitale: Realizare, utilizare, evaluare”: 1.395 de cadre didactice și „Managementul implementării eficiente a Curriculumului național – Manager CRED”: 2.093 de cadre didactice, cu funcții de management.

Le urăm succes și, pe această cale, anunțăm cadrele didactice din nivelurile primar și gimnazial sau cu funcții de conducere în unitățile școlare că vom organiza noi grupe de cursanți, pentru toate cele trei programe acreditate de formare continuă. Înscrierile vor începe în prima parte a lunii ianuarie 2023, iar cursurile de formare vor debuta după jumătatea lunii.