Știri

Peste 6500 de cadre didactice din nivelul primar și gimnazial au început formarea nivel II, în cadrul proiectului CRED

By 28 septembrie 2020 No Comments

Prima parte a anului școlar marchează debutul cursurilor de formare pentru un număr de 6520 de cadre didactice(nivelul primar și cel gimnazial), din întreaga țară.

În cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED se desfășoară, în perioada 28 septembrie –  15 decembrie 2020, o nouă etapă de formare nivel II, în format exclusiv online.

Astfel, începând de astăzi, 290  grupe de cadre didactice(74 grupe nivel primar și 216 grupe nivel gimnazial) vor sta în „băncile” virtuale pentru a lua parte la cursurile de formare CRED pentru a dobândi noi cuoștințe și pentru a aplica o abordare metodologică centrată pe competențe cheie, în acord cu noul curriculum, în vederea adaptării activităților de învățare la nevoile specifice ale fiecărui elev, inclusiv ale celor aflați în risc de abandon școlar.

În cazul cursanților care predau la nivelul gimnazial, formarea se desfașoară pentru disciplinele „Limba și literatura română”, „Limba franceză”, „Limba engleză”, „Istorie”,  „Geografie”, „Religie”, „Biologie”, „Matematică”, „Fizică”, „Chimie”. În premieră, în această etapă, la nivel național are loc formarea cadrelor didactice la disciplina „Educație fizică”.

Unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului reprezintă formarea unui total de 55.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial. Până în prezent, 23.095 de cadre didactice (nivelul primar și gimnazial) din întreaga țară au beneficiat de cursurile de formare – nivel II organizate în cadrul proiectului CRED.