Știri

Resurse și instrumente educaționale, dezvoltate de Institutul de Științe ale Educației, puse la dispoziția tuturor cadrelor didactice

By 9 decembrie 2019 mai 5th, 2020 No Comments

Promovarea unei învățări orientate autentic pe competențe în fiecare clasă reprezintă modul optim de a îmbunătățire a achizițiilor elevilor și implicit rezultatele la evaluările naționale și internaționale.

În contextul dezbaterilor privind modul de valorificare a rezultatelor evaluărilor naționale și internaționale, Institutul de Științe ale Educației – ISE pune la dispoziția tuturor cadrelor didactice, din România, o serie de resurse educaționale:

  • Analiza rezultatelor evaluărilor internaționale a fost valorificată în elaborarea unor articole în reviste de specialitate din domeniul educației sau conferințe naționale de cercetare în educație (cered.ro). Exemplu: Sarivan Ligia, Rezultate la ultima ediţie a studiului internaţional PIRLS – oportunităţi pentru dezvoltarea de curriculum şi pentru regândirea practicilor de lectură, Ed. Universitară, 2015, p. 87 (http://www.cered.ro/wp-content/uploads/2016/11/volumul-conferintei-cered-2014.pdf).
  • În cadrul proiectului CRED au fost elaborate și pilotate o serie de instrumente de evaluare a nivelului de performanță al competențelor cheie (ise.ro/evaluare-competente-cheie/).