Știri

Sesiune de formare, cu experți e-learning, în cadrul proiectului CRED

By 3 octombrie 2019 No Comments

În perioada 22-28 septembrie, la Constanța, a fost organizată o sesiune de instruire a experților e-learning, din cadrul proiectului CRED.

Rolul experților e-learning este foarte important la nivelul proiectului, aceștia asigurând asistența tehnică atât pentru cursanți, în ceea ce privește utilizarea platformei educaționale CRED, cât și pentru experții implicați în activități.

Sesiunile de formare se desfășoară pe parcursul unui număr de aproximativ 60 de ore online pentru fiecare dintre cele 55.000 de cadre didactice participante la cursurile CRED, astfel încât este nevoie de o echipă de suport bine instruită la nivelul fiecărui județ.

Tuturor membrilor echipei CRED, cât și participanților la formare, li se alocă un cont @educred, prin intermediul căruia vor avea acces la resursele proiectului, atât pentru cursurile de formare cât și pentru activitatea didactică, colaborativă, etc.

Instruirea desfășurată la Constanța a vizat analizarea mai multor elemente ale anumitor platforme de e-learning. De asemenea, s-a pus accent pe importanța resurselor educaționale deschise – RED, și s-a discutat despre utilizarea unor platforme educaționale integrate în platforma educațională CRED.

Mai mult decât să construiască și să deruleze un program de formare, proiectul CRED își propune, totodată, și să construiască o comunitate de profesioniști în educație, capabili să utilizeze și să implementeze în educație tehnologii moderne, să construiască un mediu în care informația din educație să ajungă rapid la elevi, profesori sau persoane interesate de educație, indiferent de locul unde se află” – Liviu Constandache, coordonator RED în cadrul proiectului CRED.