Știri

Start „Creatori de Educaţie 2021”!

By 22 aprilie 2021 No Comments

Veşti bune din partea proiectului „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED. Selecţia naţională de bune practici „Creatori de Educaţie” revine cu a treia ediţie.

Astfel, prin intermediul platformei  www.creatorideeducatie.ro, în intervalul 23 aprilie – 14 iunie 2021, activităţile cadrelor didactice pot fi înscrise prin formularul online disponibil pe prima pagina a site-ului, crescând şansele ca profesorii propuşi să fie recunoscuţi public ca veritabili Creatori de Educaţie, Generaţia 2021, şi, ulterior, premiaţi. Înscrierile pot fi făcute de elevi, părinţi sau colegi din sistemul de învăţământ, reprezentanţi ai societăţii civile. Cadrele didactice îşi pot înregistra singure activităţile în selecţie.

Într-un timp al nevoii acute de modele inspiraţionale, dar şi de împărtăşire, căutăm, în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED, prin selecţia naţională ce le poartă numele, cei 50 de Creatori de Educaţie ai anului 2021.

În perioada 14 iunie – 9 iulie are loc validarea online privind condiţiile de eligibilitate a propunerilor înscrise. Validarea presupune verificarea corectitudinii informaţiilor completate în formularul de înscriere a propunerii, prin efectuarea de verificări la nivel local, prin mijloace de comunicare online, telefon etc., în vederea obţinerii datelor necesare pentru promovarea/trecerea modelului de bune practici înscris în următoarea etapă a selecţiei.

Ulterior, toate modelele educaţionale validate vor fi publicate pe platforma www.creatorideeducatie.ro.

În intervalul 9 iulie – 13 august a.c., se va desfăşura evaluarea tehnică a propunerilor validate. La finalul acestei etape, vor fi acordate 50 de premii, după cum urmează: 20 de premii pentru nivelul primar şi 30 de premii pentru nivelul gimnazial (Trunchi Comun, Curriculum la Decizia şcolii/interdisciplinar, activităţi extracurriculare/extraşcolare).

Precizăm că la ediţia din acest an pot participa doar proiecte de bune practici realizate, atât online cât şi offline, în ultimii 2 ani şcolari (2019-2020 şi 2020-2021), în cadrul selecţiei punându-se accent pe actul pedagogic din comunităţile dezavantajate, pe prevenirea sau reducerea absenteismului sau a abandonului şcolar, pe creşterea şanselor elevilor de continuare a studiilor în niveluri superioare de educaţie şi crearea unui spaţiu educaţional incluziv.

Criteriile de acordare a punctelor şi grila de punctaj sunt disponibile în Regulamentul selecţiei, ediţia 2021, acesta fiind publicat pe www.creatorideeducatie.ro, în secţiunea „Regulament”.

Succes tuturor participanţilor!