Știri

Ultimele serii de formare continuă CRED vor absolvi cursurile urmate în cadrul proiectului în luna aprilie

By 17 februarie 2023 No Comments

Cursurile de formare continuă nivel II, desfășurate în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, au intrat pe ultima sută de metri, seriile finale urmând să susțină evaluările în luna aprilie.

Vorbim despre aproape 3.000 de participanți înscriși la formare. Sunt cadre didactice și manageri școlari, care participă, încă de la finalul lunii ianuarie, la cursurile acreditate de formare continuă nivel II, din cadrul proiectului nostru, proiectul CRED. Sunt ultimele serii de formare, iar această activitate, de altfel, cea mai vizibilă și cunoscută din cadrul CRED, reprezintă o misiune îndeplinită” – Merima Carmen Petrovici, Manager al proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.

Este vorba, bineînțeles, despre cele trei programe acreditate de formare continuă, din cadrul proiectului CRED:

  • Formare nivel II CRED, abilitare curriculară, demarat în anul 2019: 245 cadre didactice participante la cursurile de formare continuă;
  • Programul de formare „Resurse educaționale digitale: Realizare, utilizare, evaluare”, demarat în anul 2022: 512 cadre didactice participante la cursurile de formare continuă;
  • Programul de formare continuă „Managementul implementării eficiente a Curriculumului național – Manager CRED”, demarat în anul 2022: 203 directori și directori adjuncți participanți la cursurile de formare continuă.

Astfel, în cadrul ultimelor serii de formare continuă CRED participă un total de 2.960 de cadre didactice, din nivelurile preuniversitare primar și gimnaziu. După susținerea evaluărilor din luna aprilie, va fi atins și chiar depășit obiectivul principal al proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, de a asigura formarea continuă a unui număr de 55.000 de cadre didactice, în acord cu curriculumul bazat pe competențe cheie, dintre care 50.000 certificate.