Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED a organizat joi, 27 ianuarie, orele 17:00 – 18:00, un nou eveniment online marca ”Proiectul CRED”, „Calitate în învățământul primar prin Resurse Educaționale Deschise”.

Elisabeta Mînecuță, Katalin Dragomer, Laura Piroș și Marian Cîrlig sunt cei patru Experți ai #TeamRED din CRED responsabili cu prezentarea câte unei resurse, realizată de ei chiar în cadrul proiectului.

Cei patru experți au explicat cum Resursele Educaționale Deschise pot contribui la creșterea motivației elevilor de a participa în cadrul orelor, cum pot ele stimula interactivitatea sau cum pot crește atracția copiilor pentru învățare.

Echipa de experți-creatori de Resurse Educaționale Deschise – RED, din cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, a realizat o colecție complexă – de peste 2.700 de Resurse Educaționale Deschise, toate dezvoltate în cadrul proiectului, publicate sau aflate în curs de publicare pe canalele YouTube EDUCRED – pe care vă invităm să o explorați și valorificați:

Este binecunoscut faptul că într-un demers educațional de succes, resursele sunt foarte importante. Resursele umane, oamenii, precum și resursele create de oamenii de educație, pentru o educație care să atragă mai mult și care să fie mai accesibilă, mai „prietenoasă”.

 În relație firească cu ideea de Educație Deschisă, au apărut și se dezvoltă Resursele Educaționale Deschise.

 Astfel, în proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți”- CRED, Resursele Educaționale Deschise (RED) au fost, încă de la scrierea acestuia, un concept cheie, ele reprezentând instrumente excelente de creație, inovație și colaborare.

 Resursele Educaționale Deschise sunt în deplină concordanță cu deziderate precum educația accesibilă, educația incluzivă, educația de calitate.

 Iar contextul epidemiologic a validat, încă o dată, rostul, contribuția și rolul RED în viața școlii și a comunităților educaționale.